Ostali sportovi

Sportsko rekreativna Asocijacija aktivno učestvovala u akciji „Hodanjem do zdravlja“

Sportsko rekreativna Asocijacija je sa najvećim zadovoljstvom prihvatila poziv Turističke organizacije opštine Malo Crniće da se priključi organizaciji akcije „Hodanjem do zdravlja“ koja se održala 14. maja 2022. godine.

Zajedničkim snagama smo uspeli da animiramo više stotina građana, prevashodno dece školskog i predškolskog uzrasta iz Požarevca i dece iz malocrnićke opštine. Učesnicima akcije se na polaznom mestu kod mosta u selu Kula obratila direktorka Turističke organizacije opštine Malo Crniće, gospođica Jasna Jović, uputivši ih u plan aktivnosti.Pešačka tura je od sela Kula mališane vodila preko manastira Bradača do spomen parka Vranjevac, na kome se organizovala prigodna svečanost i zabavni sportsko-rekreativni turnir u savladavanju poligona spretnosti.
Tokom celodnevne aktivnosti održana su veoma korisna predavanja za decu od strane biologa, profesorke Vladimirke Strahinjić, istoričarke Ivane Paunović i sportskog radnika Baneta Dmitrovića.Tokom svečanog programa na Vranjevcu odličan govor je održao predsednik opštine Malo Crniće gospodin Mališa Antonijević, koji je istakao značaj fizičke aktivnosti i očuvanja životne sredine.
Direktorka TO opštine Malo Crniće uručila je zahvalnice predstavnicima institucija i pojedincima koji su pomogli organizaciju ove divne akcije, dok je predsednik Sportsko rekreativne Asocijacije Bane Dmitrović uručio plakete „Srce zahvalnosti“ Turističkoj organizaciji i lokalnoj upravi malocnrićke opštine za doprinos u promociji sportske rekreacije, zdravog života i pravih vrednosti u društvu.

Potom je Bane Dmitrović organizovao telesno ativacioni trening za sve učesnike programa sa ciljem pripreme za takmičenje u Hrabrišinom poligonu.Turnir je bio organizovan u 8 uzrasnih kategorija u 4 takmičarska boksa kojima je rukovodilo četvoro instruktora i četvoro asistenata.Mališani su uživali u uzbuđenju igre i nadmetanja u ozbiljnoj konkurenciji motivisanih rivala.
Skakalo se u vrećama, nadvlačili su se konopci i bacale medicinke, provlačilo se kroz prepreke i precizno pogađale mete.Sreća, radost i uzbuđenje pratili su takmičarski program u kojem je pobedio sport postavljen po humanističkim principima u najvećem interesu naše dece. Najuspešniji su osvojili medalje i diplome, dok su svi sa Vranjevca poneli kačkete i prelepe uspomene na divan dan proveden u prirodi, ispunjen fantastičnim sportskim, obrazovnim i
vaspitnim aktivnostima. Na kraju je organizovan i „Vranjevački izazov“, takmičenje u savladavanju uzbudljivog poligona spretnosti. „Vranjevački izazov“ se organizuje za decu starijih razreda osnovnih škola.


Sve čestitke upućujemo rukovodstvu opštine Malo Crniće na pokretanju ove akcije uz zahvalnost za poziv da se organizaciono uključimo u realizaciju programa.
Idemo dalje!

Za zdraviju i sposobniju Srbiju!

Bane Dmitrović, Sportsko rekreativna Asocijacija

Vest je deo projekta “Školski sport opštine Malo Crniće” koji je sufinansiran na konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje interesa u oblasti oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Malo Crniće u 2022. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ne propustite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button