Ostali sportovi

OŠ ”Jovan Šerbanović” u Laznici potpuno opremljena za bavljenje sportom

Osnovna škola ”Jovan Šerbanović” u Laznici otpočela je sa radom daleke 1865. godine (kao četvorogodišnja škola). Od 01.08.1962. godine organizuje se kao osmogodišnja. Škola je pokrivala tri naselja Laznicu, Selište i naselje Lipe.

Škola je danas solidno opremljenja i pruža zadovoljavajuće uslove za uspešno obavljanje obrazovno-vaspitnog rada. Celokupni obrazovno-vaspitni rad škole ostvaruje se u dva objekta. Jedan je matična škola i nalazi se u Laznici, a drugi je izdvojeno odeljenje u naselju Selište. Školski i dvorišni prostor je u funkcionalnom stanju i omogućava nesmetano ostvarivanje nastavnog procesa, kao i bezbednosti učenika.. Sve prostorije se redovno i adekvatno održavaju kako bi se obezbedio zdrav i prijatan ambijent za boravak učenika i nastavnika u školi. Sportski tereni (za košarku i fudbal) u centralnoj školi su u sastavu školskog dvorišta, kao i dečiji park sa ljuljaškama, klackalicom, toboganom i vrteškom.

U matičnoj školi u Laznici nastava se realizuje u 6 učionica od prvog do osmog razreda. Nastava fizičkog vaspitanja realizuje se u fiskulturnoj sali koja je u proteklom periodu renovirana i uvedeno je centralno grejanje. Nastava se u izdvojenom odeljenju u Selištu realizuje u jednoj učionici.

U okviru školskog prostora u Laznici nalazi se prostorija za vaspitnu grupu dece mlađeg uzrasta i pripremnu predškolsku grupu, a u sastavu je predškolske ustanove ”Poletarac” iz Žagubice.

U proteklom periodu sve učionice u kojima se realizuje nastava u matičnoj školi u Laznici i u izdvojenom odeljenju u Selištu su opremljene kompjuterima, belim tablama i televizorima radi unapređivanja kvaliteta nastave i efikasnog vođenja elektronskog dnevnika.

Treba napomenuti da je poslednjih godina primetna povećana migracija stanovništva, pogotovu mladih ka zapadnoevropskim zemljama, tako da naselje Laznica postaje sve starije, a broj školske dece sve manji.

Škola je ostvarila društvenu funkciju i afirmisala svoj rad saradnjom i uzajamnom povezanošću sa društvenom sredinom.

Fotografija sa obeležavanja Svetskog dana hrane u školi

Vest je deo projekta “Školski sport opštine Žagubica” koji je sufinansiran na konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje interesa u oblasti oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Žagubica u 2023. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ne propustite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button