Ostali sportovi

Osnovna škola „Jovan Šerbanović“ Krepoljin i uslovi za sport i rekreaciju

Škola u Krepoljinu započela je sa radom davne 1850. godine, tako da je ove godine proslavila 173 godina postojanja i rada. Nastava u školi se odvija u matičnoj školi u Krepoljinu i u izdvojenim odeljenjima u Sigama, Milanovcu, Krupaji i Bliznaku. Ukupan broj odeljenja u školskoj 2023/24. godini je 16 (10 odeljenja u mlađim razredima i 6 u starijim). Nastavu ove školske godine pohađa ukupno 160 učenika. Škola poseduje đačku kuhinju u kojo se svakodnevno hrani većina učenika naše škole. Nastava fizičkog i zdravstvenog vaspitanja realizuje se u sali za fizičko, koja dimenzijama i opremljenošću spravama i rekvizitima ispunjava sve uslove za realizovanje nastave i bavljenje svim timskim i pojedinačnim sportovima. Sala rapolaže i tribinama za gledaoce, tako da se pored sportskih u njoj realizuju i kulturno – umetnički program škole. Renovirana je tokom 2017. godine (krov i plafon), uskoro očekujema da budu renovirani zidovi i podloga.

Školski sport

Školski sport se realizuje kroz redovnu nastavu Fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, sportske sekcije, sportske aktivnosti u okviru projekta „Obogaćenog jednosmenskog rada“,sportskim nedeljama u prvom i drugom polugodištu. Tradicionalno učenici naše škole redovno učestvuju na brojnim takmičenjima koje organizuje Savez za školski sport, odakle se vraćaju sa brojnim medaljama i diplomama. Poslednjih godina, uprkos konstantnom smanjenju broja učenika, ova praksa se nije promenila.

DirektorŠkole
Goran Milinković, profesor istorije, rođen 03.02.1961. godine u Rogatici.
U Osnovnoj školi „ Jovan Šerbanović radi od 1987. godine kao nastavnik
istorije. Direktor škole od 2002. god.

Goran Milinković, Profesor istorije i direktor u OŠ “Jovan Šerbanović” Krepoljin

Nastavnik fizičkog i zdravstvenog vaspitanja
Saša Milić, profesor fizičkog vaspitanja, rođen 04.04.1981. godine u Petrovcu na Mlavi. Radi kao nastavnik fizičkog i zdravstvenog vaspitanja u Osnovnoj školi „Jovan Šerbanović“ Krepoljin od 2013. godine.

Saša Milić, profesor fizičkog vaspitanja u OŠ “Jovan Šerbanović” Krepoljin

Vest je deo projekta “Školski sport opštine Žagubica” koji je sufinansiran na konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje interesa u oblasti oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Žagubica u 2023. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ne propustite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button