Ostali sportovi

Ljubilarne 60. LJKI opravdale očekivanja

Na 60. Ljubičevskim konjičkim igrama, u nedelju 3. septembra, održane su utakmice u preponskom jahanju, dve kasačke i četiri kasačke trke, voltižovanje dece i finale Ljubičevskog višeboja, u kojem je Dušan Janković odbranio titulu viteza.

60. jubilarne Ljubičevske konjičke igre održane su od 1. do 3. septembra.

      U nedelju, završnog dana takmičenja ispred uobičajeno punih tribina takmičarski program započeo je trkama. U galopskoj trci  „Memorijal Blagoja Uroševića“ pobedilo je  grlo El Darooj. U finalnoj  preponskoj utakmici „Knez Miloš“ pobedio je  Stefan Đoković sa  grlom  Chaperon RV Z iz Beograda.

    Pobednik u kasačkoj trci „Stig“ bilo je grlo Parma ferm, a u galopskoj trci „Kostolac“  grlo Drogba. U  galopskoj trci „Braničevo“ pobednik je bio grlo Caravaggio. U Galopskoj trci Kup Ljubičeva  pobedilo je grlo Senior Markaz.

    U Glavnom delu  jubilarnih 60. LJKI nastupili su finalisti  Ljubičevskog  višeboja Siniša Stokić, Dušan Janković,  Marko Milenković, Nenad Anđelić, Andrija Sterđević, Vojin Mirković, Milan Ivić i Mališa Vujčić. U kasačkoj trci „Knez Mihailo“, pobedilo je  grlo Brenno Laumar u  vlasništvu štale Dream Catcher poznatog košarkaša Nikole Jokića. Jokić  je bio na  dodeli pehara.

  Vrhunac drugog takmičarskog dana bilo je finale Ljubičevskog višeboja u kojem su se za laskavu titulu viteza, nadmetali Marko Milenković, Nenad Anđelić, Andrija Sterđević, Vojin Mirković, Dušan Janković, Siniša Stokić, Milan Ivić i Mališa Vujčić.

  U viteškoj i ravnopravnoj borbi za nijnsu je najbolji bio Dušan Janković, koji je ovom pobedom  odbranio titulu viteza Ljubičevskog višeboja.

Članak je deo projekta „ O ljudima iza scene  na LJKI – U susret 60. Igrama„  sufinansiran od Grada Požarevca  2023 godine. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Ne propustite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button