Ostali sportovi

Ljubisav Bisa Kostić –  doajen konjičkog sporta

     Ljubisav Bisa Kostić iz Kasidola proslavio je konjčki sport još u staroj  Jugoslaviji.  Jedan je od osnivača i verovatno najstariji član kasidolske sekcije konjičkog društva Knez Mihailo . I danas je aktivan u organizaciji tradicionalnih trka za Todorovu subotu na hipodromu u Kasidolu, a prisutan je na LJKI.

     Veliki broj učesnika a i  pobednika u višeboju Ljubičevskih konjičkih igara je bilo iz Kasidola  koji je poznat po brojnim odgajivačima i ljubiteljima konja . Zbog toga se sa ponosom kaže da je Kasidol selo konja i selo vitezova.

   A Ljubisav Bisa Kostić je i dalje prisutan u konjičkom sportui nastavlja  da i pod stare dane daje nesebičan doprinos. Učestvovao je od početka na višeboju, a seća se da su na prvom višeboju  u cilju promocije učestvoval  iuglavnom čuveni kaskaderi kao Milan Mičić Kameni  kao i mnogi drugi poznati. Pobednik tog prvog višeboja 1964.bio je Miroslav Bukovčić, kaskader.

Članak je deo projekta „ O ljudima iza scene  na LJKI – U susret 60. Igrama„  sufinansiran od Grada Požarevca  2023 godine. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva  

Ne propustite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button