Maraton

Četvrt maraton na Ramskoj tvrđavi

26. Novembra 2022 godine odžan je Četvrt maraton na lokaciji srednjevekovne Ramske tvrđave sa više od 200 učesnika u muškoj i ženskoj kategoriji. Mnogobrojni učesnici su trčali na jedinstvenoj stazi sa startom i ciljem na ulazu u samu trvđavu, a celo takmičenje je bilo pod nazivom “Četvrtina maratona Ramska tvrđava“.

U prisustvu rukovodstva opštine Veliko Gradište, trku je otvorio predsednik Dragan Milić. Učesnicima se pohvalio da Ramska tvrđava ima najlepši zalazak sunca na Dunavu, i da se i ovom manifestacijom spajaju sport i turizam. Poželevši takmičarima dobru trku naglasio je da se ovom trkom zatvara sportska sezona. “Želimo da nastavimo sa tradicijom, da imamo i sportske i turističke manifestacije, da gostima koji dođu na Srebrno jezero i obiđu Ramsku tvrđavu ponudimo razne sadržaje“.

Pozdravni govor je održao i predstavnik organizatora, predsednik Sportskog saveza Veliko Gradište Dušan Banović , istakao je da se opština Veliko Gradište potrudila da staza bude još bolja .Naglasio je da se četvrt maraton održava po treći put sa ciljem da se pored sporta istakne značaj turizma, kulture i istorije Ramske tvrđave i Velikog Gradišta.

U trci sa takmičarima od 11 do 78 godina, najbolji iz obe kategorije bili su Sanja Jovanović iz Požarevca i Miroslav Dukadinović iz Beograda. Trka je posebna i po tome što kotizacija nije naplaćivana, a svi takmičari dobili su poseban trkački komplet dok je poseta Ramskoj tvrđavi bila besplatna za sve posetioce.

Četvrt maraton je organizovao Sportski savez Veliko Gradište uz pomoć opštine i, već drugi put za redom, uz podršku projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ koji finansiraju Evropska unija i Nemačka Vlada, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Vest je deo projekta “Školski i imladinski sport opštine Veliko Gradište” koji je sufinansiran na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskog sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Veliko Gradište za 2022. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button