Ostali sportovi

Stonoteniski turnir „Zmajevac kup”

Projekat Stonoteniski turnir „Zmajevac kup” obuhvatio je takmičenjem učenike 1 – 8 razreda u stonom tenisu u dve kategorije (pojedinačna i ekipna) u obe konkurencije (muška i ženska). Ovaj jednodnevni program aktivnosti se realizovao u 2018. godini na Sportskom terenu i u sali za fizičko vaspitanje u OŠ „Draža Marković Rođa“ – Smoljinac. Ukupni troškovi programa izneli su 264.820,00 od čega je Opština Malo Crniće finansirala 250.820,00 dinara, a nabavljeno je 5 stolova za stoni tenis sa točkićima, mrežica za stoni tenis , 6 semafora za stoni tenis.
Projektom „Klinci olimpijci“ – predolimpijski turnir -predviđena je i sprovedena nabavka sledećih rekvizita: skok u vis merdevine, letvica za skok u vis, strunjače za doskok,set kolutova sa spojnicama, merne i sigurnosne trake. On predstavlja zajedničko delovanje svih osnovnih škola na teritoriji opštine Malo Crniće na promociji pravih sportskih vrednosti, sprečavanju negativnih pojava u sportu i sportskom nadmetanju kao vrlo važnoj komponenti socijalizacije učenika.
Program je obuhvatio takmičenje učenika u mini atletici u dve kategorije: Učenici 1-4.razred (trčanje na 30m, skok u dalj iz zone odskoka i bacanje vorteksa),
Učenici 5 – 6 razredasu se takmičili u šest disciplina: trčanje na 30m, trčanje na 300m, trčanje na 600m, skok u dalj iz zone odskoka, skok u vis, bacanje kugle (2kg za devojčice i 3kg za dečake)
Za sredstva i organizaciju ovog programa opština je dodelila 181.780,00 dinara.

Vest je deo projekta “Školski sport opštine Malo Crniće” koji je sufinansiran na konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje interesa u oblasti oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Malo Crniće u 2022. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ne propustite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button