Ostali sportovi

Klinci olimpijci – predolimpijski turnir

Projektom „Klinci olimpijci“ – predolimpijski turnir – predviđena je i sprovedena nabavka sledećih rekvizita: skok u vis merdevine, letvica za skok u vis, strunjače za doskok, set kolutova sa spojnicama, merne i sigurnosne trake.

On predstavlja zajedničko delovanje svih osnovnih škola na teritoriji opštine Malo Crniće na promociji pravih sportskih vrednosti, sprečavanju negativnih pojava u sportu i sportskom nadmetanju kao vrlo važnoj komponenti socijalizacije učenika.
Program je obuhvatio takmičenje učenika u mini atletici u dve kategorije:

  1. Učenici 1-4.razred (trčanje na 30m, skok u dalj iz zone odskoka i bacanje vorteksa),
  2. Učenici 5 – 6 razredasu se takmičili u šest disciplina: trčanje na 30m, trčanje na 300m, trčanje na 600m, skok u dalj iz zone odskoka, skok u vis, bacanje kugle (2kg za devojčice i 3kg za dečake)

Za sredstva i organizaciju ovog programa opština je u 2019. godini dodelila 181.780,00 dinara.

Vest je deo projekta “Školski sport opštine Malo Crniće” koji je sufinansiran na konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje interesa u oblasti oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Malo Crniće u 2022. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ne propustite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button