Ostali sportovi

Održan je 8. Polumaraton Veliko Gradište

U subotu 05. marta,održan je 8. Polumaraton Veliko Gradište pod pokroviteljstvom opštine Veliko Gradište, a u organizaciji Sportskog saveza, Atletskog kluba VGSK i Turističke organizacije opštine Veliko Gradište. TRke su kretale iz gradskog parka na obali Dunava.

Polumaratonu je prethodila “Trka slatkiša“, budućih polumaratonaca, kao i “Trka zadovoljstva“.

Svi učesnici nagrađeni su medaljama. Prvi do cilja u polumaratnu stigao je Velimir Bojović, drugi Janko Urošević dok je treći bio Miodrag Vukić.

Trku je zvanično otvorio predsednik opštine Dragan Milić. “Izgleda da je Polumaraton doneo i proleće, a na neki način i početak turističke sezone. Veliko Gradište i Srebrno jezero imaju velike ambicije da razvijaju turizam. Prošle godine je otvorena nova sportska hala na jezeru što upotpunjuje naše projekte i programe. Ja sam veoma zadovoljan što ovaj maraton po osmi put dobija sve veće dimenzije.“, poručio je Milić.

Foto: Sajt opštine Veliko Gradište

“Želeo bih da ovaj polumaraton bude posvećen miru u svetu jer sportisti šire mir, šire ljubav, šire slobodu, sa željom da budu zdravi i uspešni, a svi su na neki način pobednici.“.

Ovogodišnjem, međunarodnom takmičenju prijave je dostavilo više od 270 učesnika kojima su se pridružili i ljubitelja ovog sporta, a takmičilo se u više kategorija: apsolutni muški, apsolutni ženski, najbrža Gradištanka i Gradištanac, 40-49 muški, 40-49 žene, 50+ muški i 50+ žene.

Vest je deo projekta “Školski i imladinski sport opštine Veliko Gradište” koji je sufinansiran na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskog sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Veliko Gradište za 2022. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ne propustite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button