Ostali sportovi

Potpisani ugovori o finansiranju sportskih organizacija u Opštini Veliko Gradište za 2024.godinu

     U Velikom Gradištu je predsednik Privremenog organa opštine Dragan Milić u sali u zgradi svlačionica na fudbalskom terenu kod Sportske hale sa sportskim udruženjima potpisao ugovore o finansiranju godišnjih programa organizacija u oblasti sporta sa sedištem na teritoriji opštine Veliko Gradište za 2024. godinu..

     Ove godine iz budžeta je za sport opredeljeno oko 65 miliona dinara, odnosno 6,75 odsto, što je više od postotka Evropske unije, ali i ostalih opština i gradova u Srbiji, izjavio je predsednik Milić.

    U proteklom periodu izgrađena je sportska hala sa kompletnom opremom i teretanom na Srebrnom jezeru , fudbalske svlačionice u gradu, postavljeni tereni za basket na Srebrnom jezeru i uređeni tereni za bič volej na plaži, u gradskom parku uređen je teren za male sportove kao i poligoni u Pečanici, Majilovcu i Makcu, a u gradu postavljeni LED reflektori na pomoćnom terenu, u ukupnoj vrednosti od oko 250 miliona dinara.

     Takoće je predsednik Milić  najavio planirano uređenje postojećih terena, pokrivanje terase u hali na Srebrnom jezeru gde se očekuje i izgradnja sportskog centra sa dva fudbalska terena, a u gradu pokrivanje terena veštačkom travom i sređivanje tribina.

      Ugovori su potpisani sa 31 organizacijom za 38 programa, a o uslovima i sprovođenju konkursa potpisnicima ugovora obratio se direktor Sportskog centra Veliko Gradište Saša Branković.

   Vest je deo projekta koji sufinansiran na konkursu za sufinansiranje projekata prizvodnje medijskog sadržja iz oblasti javnog informisanja na teritotiji opštine Veliko Gradište za 2023.godinu.Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ne propustite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button