Ostali sportovi

Član sudijskog kolegijuma, Dragan Nikolić

           Dragan Nikolić je poznati sportski radnik a i sportista. Godinama se bavi biciklizmom i leti paraglajderom. Ali ono što je sad tema je njegovo višegodišnje uspešno  učešće u sudijskom kolegijumu višeboja. U višeboju postoje tri  takmičarska dana , računajući kvalifikacije. Pored toga, u vremenu priprema višebojaca za samo takmičenje, a koje je otprilike tridesetak dana, neki od članova sudijskog kolegijuma  budu prisutni svakog dana u toku  priprema i razgovaraju sa višebojcima. Pre svega zbog treme koja je jako prisutna kod višebojaca tako i zbog stvaranja atmosfere i uslova kod njih što sličnijoj samom takmičenju  .

       Vezano za sudijske odluke, često se desi preglasavanje da bi se dobio jasno izražen stav sudijskog kolegijuma. Jer ima više sudija na samoj stazi.Ponekad publika glasno reaguje navijajući za svog favorita možda očekujući da će tako glasnim navijanjem uticati na odluke sudija.Kolegijum isprati situaciju fotofiniša, zajedno pogledaju eventualno  sporni trenutak i donesu konačnu odluku. Dešavalo se da ponekad takmičar nije zadovoljan odlukom ali samo u tom trenutku, dok po pravilu kasnije, kad sve pregleda ustanovi da je odluka bila ispravna.

Članak je deo projekta „ O ljudima iza scene  na LJKI – U susret 60. Igrama„  sufinansiran od Grada Požarevca  2023 godine. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva 

Ne propustite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button