Ostali sportovi

Školski sport u OŠ „Moša Pijade“ Malo Crniće

Sport u najranijem životnom dobu pozitivno utiče na fizički razvoj dece ali veliki i značajan uticaj ima i razvoj socijalnih i emotivnih veština, zapravo sport u dečijem uzrastu utiče na celokupan razvoj ličnosti deteta.
Kada je reč o školskom sportu u OŠ „Moša Pijade“ Malo Crniće kao jedne od škola u Opštini Malo Crniće moramo istaći da se školski sport neguje od najmlađih uzrasta, a dokaz su brojni rezultati koje ova škola ostvaruje godinama unazad.
Učenici naše škole uzimaju učešće na svim sportskim takmičenjima koja se organizuju na Opštinskom nivou. Brojni uspešni rezultati na opštinskom nivo su posledica jasno postavljenih ciljeva.Učenicima se rezultat ne predstavlja kao imperativ već naprotiv svi ostali benefiti koje sport donosi se stavljaju u prvi plan.
Naša škola se može pohvaliti kako brojnim uspesima počevši od Opštinskog preko Okružnog takmičenja pa sve do Republičkog, tako i pojedincima koji su ostvarili ozbiljne rezultate u ličnom razvoju nakon završetka školovanja.
Mali fudbal i rukomet su sportovi u kojima su ostareni izvanredni rezultati kako u kategoriji dečaka tako i u kategoriji devojčica. Školske 2018/2019.godine u kategoriji mali fudbal učenice naše škole su osvjile 3. mesto na Međuopštinskom takmičenju gde se kao pojedinac istakla Anđela Paunović koja je sada igrač Crvene Zvezde kao i reprezentativka u kategoriji do 18. godina.
Pored ovog uspeha tu je i Republičko takmičenje u stonom tenisu u kategoriji dečaka kao i Okružna takmičenja na kojima smo redovni učesnici.
Kada je reč o individualnim sportovima tu se možemo pohvaliti rezultatima u šahu, a posebno što su uključeni i učenici nižih razreda koji su postigli dobre rezultate.
Na takmičenju „ Klinci olimpijci“ na kome su učestvovali učenici od 1-6. razreda osvojeno je 1. mesto u kategodiji devojčica, a 3.mesto u kategoriji dečaka.
Pored učestvovanja na tamičenjima naša škola je i organizator istih. Svake godine smo domaćini barem jednog velikog takmičenja u kolektivnom sportu gde sa zadovoljstvom ugostimo učenike iz svih škola naše Opštine.
Školski sport u našoj školi se neguje ne samo kroz redovne časove fizičkog vaspitanja nego i kroz brojne vannastavne aktivnosti. Podržali smo i učestvovali u projektu Pokrenimo našu decu. Takođe smo učesnici projekta Evropski školski sportski dan ( ESSD)Takođe u okviru dečije nedelje obavezno imamo jedan sportski dan, gde se učenici nadmeću u raznim disciplinama.

Učesnici smo i organizatori Krosa RTS i trke „Za srećnije detinjstvo“ u saradnji sa Crvenim Krstom.
Redovni smo učesnici manifestacije „ Hodanjem do zdravlja“ koju organizuje turistička organizacija Malo Crniće sa ciljem isticanja značaja boravka u prirodi i razvoj zdravih sportski navika.
Kada pričamo o rezultatima rada škole u oblasti školskog sporta neizostavno moramo pomenuti veliki broj naših bivših đaka koji su sada uspešni sportski radnici neretko i van teritorije naše opštine.

Direktor škole, Vinka Palić

Vest je deo projekta “Školski sport opštine Malo Crniće” koji je sufinansiran na konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje interesa u oblasti oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Malo Crniće u 2022. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ne propustite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button