Ostali sportovi

  Predsednik Opštine Veliko Gradište predstavio turističke potencijale opštine Veliko Gradište                      

         Opština Veliko Gradište organizovala je za predstavnike medija obilazak turističkih potencijala. Tom prilikom je predsednik Opštine   Dragan Milić upoznao novinare  o turističkim potencijalima i daljim planovima lokalne samouprave vezano za  razvoj turizma što je i deo desetogodišnjeg plana razvoja opštine koji je ovih dana stavljen na javni uvid.

       Tako je predstavio prirodne resurse opštine : Pek, Dunav i Srebrno jezero koji su privukli i mnogobrojne investitore a koji poslovnu  perspektivu vide upravo na Srebrnom jezeru.

          Predsednik je podsetio i na bogatu turističku ponudu u okruženju, od Ramske i Golubačke tvrđave, Viminacijuma, Ljubičeva, Lepenskog vira do manastira Nimnik i Tumane.

        Ono što je naše novinare posebno  zanimalo, vezano za sport i sportske aktivnosti upravo u funkciji razvoja turizma Opštine je bilo i deo obraćanja predsednika Dragana Milića .Napomenuo je i da su odobrena sredstva za šetno-biciklističku stazu pored Dunava, od Rama do Zatonja, a koja će se spojiti sa Srebrnim jezerom i dalje, prema Golupcu. Takođe, do Srebrnog jezera vodiće, od jeseni, i staza od “Mode“, pogodna za šetnju.

       Na Srebrnom jezeru je u planu  izgradnja zatvorenog bazena sa prigodnim sadržajima.

      Vest je deo projekta koji sufinansiran na konkursu za sufinansiranje projekata prizvodnje medijskog sadržja iz oblasti javnog informisanja na teritotiji opštine Veliko Gradište za 2023.godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ne propustite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button