Fudbal

Potpisani ugovori za finansiranje programa organizacija u oblasti sporta u opštini Veliko Gradište

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić potpisao je 28. decembra, ugovore za dodelu sredstava iz budžeta opštine za finansiranje godišnjih programa za 2023. godinu sa 35 organizacija iz oblasti sporta čije je sedište na teritoriji opštine Veliko Gradište.

Potpisivanje je održano u sali novoizgrađenih fudbalskih svlačionica, u neposrednoj blizini sportske hale JU Sportski centar Veliko Gradište.

Foto: Sajt opštine Veliko Gradište

Ovom prilikom, direktor SCVG Saša Branković najavio je i zvanično otvaranje ovog sportskog objekta finansiranog sredstvima Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Potpisnicima ugovora obratio se i predsednik Milić: “Uvaženi sportisti i sportski radnici, vi ste glavni “krivci“ što imamo ovakav sport u Gradištu, što se preko hiljadu dece bavi sportom i što imamo ovakvu sportsku infrastrukturu. Ja sam stvarno ponosan na to.“.

On je podsetio da su nekada u budžetu imali skromna sredstva za sport dok je sada to dosta pristojno, od čega klubovi mogu i da žive i obavljaju svoju funkciju. Kako je rekao, ono što Gradište ima to malo koji grad ima – niti manjeg grada niti više uspeha, rezultata i sportskih manifestacija.

Opština za sport izdvaja značajna sredstva, čak duplo više od evropskog proseka. Od budžetskih sredstava u iznosu od 891 miliona, za sport je ukupno izdvojeno 59,4 miliona ili 6,7 odsto ovog iznosa. Ove godine opredeljeno je 35 miliona za sport dok je za 2023. godinu taj iznos dostigao 42 miliona dinara što je 4,7 odsto planiranog budžeta.

Takođe, sportska imovina spada u najveću imovinu opštine, sa izuzetnim objektima. U sportsku halu na Srebrnom jezeru uloženo je 155 miliona dinara sa sportskom opremom i teretanom, u fudbalske svlačionice 235 hiljada evra, asfaltiranje parkinga ispred objekta 4,5 miliona dinara, popločavae tribina 500 hiljada dinara, tartan podlogu na poligonu u gradskom parku 1,4 miliona, basketbal kamp 29 miliona, a teren za bič volej na jezeru 3,5 miliona. U selima je uloženo u teren za male sportove u Majilovcu 2,2 miliona, u Makcu i još nekim selima asfaltirani su tereni.

“Suština je da se preko 1.000 dece bavi sportom i učinićemo sve da to i zadržimo, da se što više dece bavi sportom.“, naglasio je predsednik Milić.

Vest je deo projekta “Školski i imladinski sport opštine Veliko Gradište” koji je sufinansiran na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskog sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Veliko Gradište za 2022. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ne propustite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button