Ostali sportovi

Promocija  monografije  Ljubičevskih konjičkih igara  „ Svedok trajanja „

    U sklopu propratnih manifestacija povodom  jubilarnih 60. Ljubičevskih konjičkih  igara u Trofejnoj sali Konjičkog kluba  na Hipodromu  organizovano je predstavljanje monografije Svedok trajanja.  Autor Dragi Ivić je na svojstven način priredio i predstavio formulu uspešnosti i trajanja manifestacije sve ove godine.

   Kroz sve vreme bitisanja  Igara važni su bili ljudi. Njihova motivacija, pregalaštvo, entuzijazam i posvećenost ideji.Nije uvek bilo lako održati kontinuitet Igara zbog raznovrsnih razloga i ponekad pritisaka i okolnosti ali je velika ljubav prema plemenitim životinjama i konjičkom sportu pomogla da se svi problemi prevaziđu i da se manifestacija svve više razvija i napreduje sada kao nacionalni brend.

   Tako je i ova monografija rezultat autorovog angažovanja  mnoštva saradnika koji su i inače u priči oko Igara na mnoge načine, kako onih iskazanih kroz svoj profesionalni rad tako i velikih entuzijasta i volontera iz raznih oblasti u samo jednom cilju da se Igre uspešno održe i svaki put sa težnjom da budu bonje od prethodnih. Još jednom je pokazano da je uspešnost Igara satkana najviše od ljudi koji su tu , a ne vide se i nisu javno eksponirani.

 Cela promocija, pred  jubilarne 60.  LJKI odisala je svečanom atmosverom počev od autora, predstavnika lokalne samouprave i članova organizacionog odbora pa do svakog prisutnog na oržanoj promociji. Izdavač monografije je Turistička organizacija  Grada Požarevca.

Članak je deo projekta „ O ljudima iza scene  na LJKI – U susret 60. Igrama„  sufinansiran od Grada Požarevca  2023 godine. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva   

Ne propustite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button