Ostali sportovi

Veliko Gradište je prema letnjem programu definitivno grad sporta   

Rukovodstvo Opštine Veliko Gradište je za predstavnike medija organizovalo obilazak turističkih potencijala koji ovu destinaciju čine posebnom i u širem regionalnom okviru.

    Svoju priliku da upozna novinare iskoristio je i Predsednik Sportskog saveza opštine Dušan Banović. On se potrudio da upozna medije sa izuzetnim sportskim sadržajem  u turizmu sa glavnim fokusom na mlade.

     S početkom leta kreće i organizacija letnjih sportskih dešavanja. Savez za školski sport organizuje takmičenja učenika u više sportskih discplina kao što su fudbal, mali fudbal, rukomet, košarka, basket 3 na 3, rukomet. Ovo takmičenje okuplja veliki broj đaka kao i njihove nastavnike i pratioce iz cele Srbije na višednevni boravak na Srebrnom Jezeru.

    U svom daljem izlaganju Banović je nabrojao sledeće sportske događaje za ovo leto. Za 18. jun je organizovano Prvenstvo Srbije u triatlonu ( tri vezana sporta : vožnja bicikle, trčanje i plivanje) što je jedan od najmasovnih sportskih događaja u Velikom Gradištu.

  Za vreme Alaskih večeri u saradnji sa Turističkom orgnizacijom održava se turnir u odbojci na pesku, a zatim u toku leta i turnir u basketu 3 na 3, letnji turnir u fudbalu i otvoreno prvenstvo Srbije u daljinskom i maratonskom plivanju. Za kraj godine planira se četvrt maratom kod Ramske tvrđave, takođe jedan masovan i kvalitetan sportski događaj.  

   Vest je deo projekta koji je sufinansiran na konkursu za sufinansiranje projekata prizvodnje medijskog sadržja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Veliko Gradište za 2023.godinu.Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Ne propustite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button