Ostali sportovi

   Na Bogojavljenje se u Velikom Gradištu plivalo za  Časni  krst

19. januar 2023.

       I ove godine , i to po 16. put se u Velikom Gradištu  na Bogojavljenje plivalo za Časni krst. Po lepom vremenu i u dobrom raspoloženju mnogobrojni žitelji kao i vernici ove Opštine su učestvovali ili svojim prisustvom podržali ovaj tradicionalni praznični događaj. Pored dve devojke, plivalo je  sedamnaest muškaraca. Plivao je i zamenik predsednika opštine Slađan Marković. Tako je i ove godine pobednica tradicionalnog plivanja za Časni bila meštanka Milica Milosavljević. Odmah posle nje je doplivala i Gordana Đukić tako da su nagradu  podelile.

      Milici je dobila zlatnik dok je Gordani uručen Časni krst koje su obezbedili Crkva Svetog arhangela Gavrila i lokalna samouprava.

        Ova manifestacija je održana u organizaciji Crkve i podršku Opštine i Turističke organizacije. Plivače su u čamcima podržali i alasi Velikog Gradišta.

        Vest je deo projekta koji sufinansiran na konkursu za sufinansiranje projekata prizvodnje medijskog sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritotiji opštine Veliko Gradište za 2023.godinu.Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ne propustite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button